Sandfilter

(Gäller sandfilter från P.H.U. ANITA IMPORT-EXPORT; Swim-Tec)

1.FILTER (FILTERN)
Den normala inställningen för filtret. Poolvattnet pumpas uppifrån och ner genom sandfiltret och tillbaka till poolen.

2.BACKWASH (SPULEN)
Denna inställning används för att spola rent filtret när det blir hårt nedsmutsat. Poolvattnet pumpas in baklänges genom filtret och rör upp sandbädden så att föroreningarna frigörs och spolas ut via fördelaren till avloppet. Man förlorar alltså vatten under backspolningsproceduren. Sanden hålls dock kvar i tanken.

3.RINSE (NACHSPULEN)
Används för att spola ut smuts ur rörledningarna efter backspolning. Vattnet spolas i normal riktning genom filtret som i 1) med den skillnaden att vattnet går till avloppet i stället för tillbaka till poolen. Filtersanden läggs tillrätta igen.

4.RECIRCULATE (ZIRKULIEREN)
Tillåter cirkulation av poolvattnet utan att vattnet passerar filtertanken. Används om filtret är ur funktion.

5.WASTE (ENTLEEREN)
Vattnet pumpas från poolen direkt till avloppet. Används för att sänka vattennivån eller för bottensugning av grov smuts utan att belasta sandfiltret.

6.CLOSED (GESCHLOSSEN)
Detta läge används endast då pumpen är avstängd. Tillåter öppning av pumpens lock för rengöring av silen, förutsatt att ventilen mellan pump och pool också är avstängd.

Observera att pumpen alltid ska vara avstängd då filtrets ventil manövreras.

COVID 19 - Möjliga leveransförseningar

Kära kunder,

Vi vill informera dig om att trots den nuvarande svåra situationen i samband med COVID-19-viruset har vi vidtagit nödvändiga åtgärder för att upprätthålla smidigheten i våra tjänster och leveranstider för våra kunder.

Tyvärr påverkar det ökande antalet gränskontroller i hela Europa, liksom stängning av gränser till grannländer, också områdena för vår verksamhet och våra tjänster. Vi förväntar oss förseningar i upphandling och leveranser, så för närvarande kan vi inte garantera exakta leveransdatum.

Vi ber Er att ha tålamod om varorna inte kommer i tid. Den nuvarande situationen ställer oss inför många utmaningar och vi gör allt vi kan för att anpassa oss till dessa svåra förhållanden.